Valóban az utolsó pápa ül most Péter trónján?

Konteó vagy valóság Malakiás próféciája?

 

2015121819.jpg
Szent Malakiás; forrás
: wikimedia.commons

A világvége jóslatok hívei körében népszerűvé vált egy Szent Malakiás nevéhez fűződő prófécia. (Szent Malakiás nem azonos az ószövetségi Malakiással, a Kr.e. 5. századi héber prófétával.) Ő volt az a püspök, aki a 12. században újjászervezte az ír egyházat. A legenda szerint amikor 1139-ben II. Ince pápánál járt Rómában, egy látomásban megjövendölt 112 leendő pápát, kezdve II. Celesztinnel (1143-44). A jóslat szerint az utolsó pápa egy bizonyos Petrus Romanus (Péter, a római) lesz, akinek uralkodása idején elérkezik az apokalipszis.

A jóslatok olyan rövid mondások, melyek a pápa személyére, származására, nevére, családi címerére vagy a pontifikátusa alatti fontos eseményekre vonatkoznak, és ezért sokszor csak utólag lehet értelmezni. A jóslatról a mai napig folynak viták, sokan úgy vélik, hogy azok nem Malakiástól származnak. Ezt a véleményt támasztja alá, hogy a nyilvánosságra hozatalát megelőző idők pápáira sokkal jobban illenek a mondások, mint a későbbiekre. Ugyanakkor sok későbbi pápáról is meglepően pontos leírást ad. Malakiás próféciája szerint XVI. Benedek, azaz a 265. pápa regnálása után már csak egy szentatya fog Péter trónjára ülni. A lista 112 rövid, rejtélyes latin frázist tartalmaz, amelyek a római katolikus pápákra (néhányszor az ellenpápákra is) utalnak. Az egyházfők leírása igen akkurátusra sikeredett a 12. századtól az 1590-es évekig, utána azonban lényegesen több a pontatlanság. A szkeptikus történészek a józan ész szabályait követve arra a következtetésre jutottak, hogy a próféciák valójában röviddel a kiadásuk előtt keletkezhettek. A jóslat XVI. Benedeket az utolsó előtti pápának írja le, akit a „Gloria Olivae”, vagyis „Az olajfa dicsősége” mondattal jellemzett. Bár Malakiásnak a Joseph Ratzinger pontifikátusát követő apokaliptikus vízióját kevesen osztják, érdekes egybeesés, hogy 2011 őszén állítólag Benedek pápa Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöktől a Vatikán és a zsidó állam közötti virágzó kapcsolatok szimbólumaként egy több száz éves olajfát kapott.

Malakiás számozása szerint a 102. pápára, azaz XIII. Leóra (1878-1903) a „fény az égből” kifejezést használja, amely akár az egyházfő címerén lévő üstökösre is utalhat. Ennél még érdekesebb utódjához, a X. Pius pápához írt „lángoló tűz” kifejezés, amely a pápa halálának évében kitört első világháborút jelezhette. XV. Benedek, a 104. pápa mellé az „elnéptelenedett vallás” szófordulat került, mivel a pápa uralma egybeesett a kommunizmus térnyerésének kezdeteivel. A lista legvégén álló egyházi vezetőnek a pápasága idején következik be az apokalipszis, amely az Örök Város pusztulásával veszi majd kezdetét. A XVI. Benedekre utaló olajág után így végződik a jóslat: Az Anyaszentegyház utolsó üldözése idején Péter, a római fog uralkodni. A juhokat sok szorongattatás közepette fogja legeltetni. Ezután a Hét domb városát elpusztítják, és a rettenetes Bíró megítéli népét. Vége.”

Létezik tehát egy több száz éves lista, mely leírja, milyen pápák fogják vezetni az egyházat, egészen a végidők kezdetéig, amikor majd a világ gyökeresen megváltozik, és hatalmas háborúk fognak dúlni a Földön, miközben Róma elpusztul, és az Antikrisztus ámokfutásba kezd a világban.

e79927464da12ea42ef045a7c996e62b.jpegFerenc pápa; forrás: Northfoto

Igencsak vészjósló, hogy sokak szerint a Malakiás-lista szerinti legutolsó pápa maga Ferenc pápa lehet. A listán XVI. Benedek a 111. egyházfő volt a sorban. A jelenlegi pápa pedig a 112., vagyis az utolsó, mielőtt eljön a végítélet. A titokzatos listát az évek során számos rejtély övezte és sokan kételkedtek hitelességében. Azonban az évszázadok alatt bizonyított: a pápákat mindig megfelelő sorrendben jósolta meg, és a rájuk írt jellemzők is megegyeztek. Sokan hisznek abban, hogy II. János Pál nem véletlen halt meg. Gyengülését annak köszönhette, hogy különféle borzalmas víziói voltak az elkövetkező világégésről. Valószínűleg érezte, hogy nagyon közel a vég, és ez a vízió annyira elgyötörte, hogy a sötétség végül magával ragadta. A listán szereplő utolsó pápa neve, ahogy már említettem: Petrus Romanus. Ilyen nevű pápa azonban nincs, és jelenleg Ferenc pápa vezeti az egyházat. Mégis, ő lehet a prófécia szerinti utolsó pápa?

Egyes elméletek szerint a konklávé tudatosan nem Péter nevű pápát választott, mert féltek, hogy akkor egészen biztosan bekövetkezik a jóslat. Sokak szerint ez nem akadályozza meg azt, hogy a végzet időben elérkezzen hozzánk. A pápát feltehetőleg egy ellene elkövetett szélsőséges merényletben fogják megölni, így hozva el hirtelen a végidőket. A végidőkre pedig már számos jel utal világszerte. Az égen feltűnő látványos jelek, Istenre emlékeztető alakzatok, keresztek, kezek, arcok pedig mind-mind azt súgják: nincs hátra sok. Több helyszínen is észlelték már az apokalipszis lovasait is.

"Úgy érzem pápaságom rövid lesz: négy vagy öt év. Nem tudom. Vagy kettő-három. Hát, kettő már eltelt. Ez egy bizonytalan érzés, amely szerint úgy vélem, hogy az Úr rövid küldetésre választott ki.” - állította néhány évvel ezelőtt Ferenc pápa. Lehet, hogy valóban beteljesedik a prófécia vagy csupán egy újabb konteóval van dolgunk? Előbb - utóbb úgyis kiderül.

FOLYT. KÖV.!

Források: az internetről szabadon letölthető dokumentumok

Ha tetszett az írásom, kérlek lájkold ! 

Ha esetleg nagyon tetszett, kérlek oszd is meg! 

Köszi, hogy itt jártál! 

Ha van kedved hasonló érdekességeket olvasni, bejegyzéseimet megtalálod a: http://moravcsikandi.blog.hu/

oldalon!