A Völgy Nővérei kannabiszt termesztenek

nuw_0.jpg

A Völgy Nővérei; forrás: offline.hu;

A Völgy Nővérei nem átlagos apácák. Betartják a szokásokat, apáca ruhát hordanak és spirituálisak, de nem kötődnek egyetlen egyházhoz sem. Ehelyett egy olyan speciális és ájtatos rendhez igen, ami a kannabisz gyógyító erejének szenteli tevékenységét. A szokatlan apácarend a kezdetben két tagból állt, Kate és Darcy nővér, rendházuk a kaliforniai Mercedben lévő óriási lakóház, a füvet pedig a kertben termesztik, de a történet mindezektől eltekintve meglehetősen bizarr. A Guardian szerint a “nővérek” leginkább a new age spiritualisták, környezetvédők, feministák és ügyes üzletemberek keverékei.

Néhány évvel ezelőtt döntötték el, hogy a marihuánával fognak betegségeket gyógyítani, hiszen a kannabinoidok (a marihuána nem pszichoaktív, orvosi felhasználásra kivont része) már hosszú ideje segítenek az orvostudománynak a különböző betegségek tüneteinek csökkentésében. A nővérek, akik a kannabidiolt (CBD) tartalmazó házi készítésű kenőcseikkel, tinktúráikkal és olajaikkal váltak híressé, aktív hangjai a kannabisz legalizálásának is. Időközben egy helyi kormányrendelet illegálissá tette a farmjaikat; és az Etsy (a világ legnagyobb online kézműves piactere) leállította a boltot, ahol a termékeiket árulták, ezzel átmenetileg megbénította a vállalkozásukat.

Fontos tisztázni, hogy ne úgy képzeljük el, hogy néhány nővér a kertben egy joint társaságában jól érzi magát, a tiltakozásuk tárgya egy alternatív gyógyszer, amelynek hatása nem azonos a hétköznapi fűével.

nuw2_0.jpg

Forrás: offline.hu;

Szüretelési szokásaik és munkaidejük a holdciklusokhoz igazított, és az egész főzési folyamat során végig imádkoztak. Minden reggel bibliaidővel indul, ami a nevével ellentétben az online érkező üzenetekre válaszolást jelenti. Ezen levelek jó részét a bizonytalan vásárlók küldik, akik attól félnek, hogy óriási bűnt követnek el egy efféle termék rendelésével. Az ötven pluszos Kate nővér egy csúnya válás után fordult a marihuánatermesztés felé, sőt, unokaöccsét is ennek segítségével húzta ki a heroinfüggőségből, ez adta meg neki a lökést ahhoz, hogy a növényből készült termékek minél több emberhez való eljuttatásának szentelje az életét. Rövidesen találkozott a 24 éves Darcy Johnsonnal, aki aztán Darcy nővérként csatlakozott az addig egyszemélyes rendhez.

A csoport létszáma azóta sokszorosára nőtt, de Merced vezetése több évvel a növény kaliforniai legalizálása után betiltotta annak termesztését, valamint orvosi marihuána-törvényt hozott, amelynek segítségével megpróbálják kissé szabályozottabbá tenni a százmilliárdokat hozó üzletágat. A termesztés 2006 óta illegális, és ezzel a nővérek is tisztában vannak:

“Teljesen illegálisak vagyunk, letiltva a termesztésről és árusításról is. Egy éjszaka alatt bűnözőket csináltak belőlünk.” – mondta Kate. “Ez eléggé zavar, hiszen itt vannak ezek az emberek, negatív hozzáállással Isten ajándéka iránt.” – tette hozzá Darcy.

A termékek továbbra is gyűlnek a házban, de eladni azonban nem tudták még őket. A mára több, mint négymillió forintos hiánnyal küzdő két nő nem fogadja el az állam tiltását, hiszen az szembemegy az emberek akaratával, így természetellenes és erkölcstelen. A Sisters of The Valley további sorsa jelenleg még kérdéses, de nem kizárt, hogy a nővérek valamilyen módon folytatni tudják majd megkezdett munkájukat.

Hogy igazuk van vagy sem, döntse el ki-ki maga, az azonban biztos, hogy nem hétköznapi apácákról van szó.

FOLYT. KÖV.!

Forrás: 

http://www.vice.com/read/photos-of-a-day-with-californias-weed-nuns, 

https://phenomenon.hu/kannabisztermeszto-apacak-harcolnak-a-fu-legalizalasaert/;

orvosikannabisz.hu;

Ha tetszett az írásom, kérlek lájkold ! 

Ha esetleg nagyon tetszett, kérlek oszd is meg! 

Köszi, hogy itt jártál!