Kóklerból szakértő...

Az internet baromi veszélyes hely. Sok kókler kapva kap a lehetőségen, és kvázi szakértőnek kiadva magát próbál a zavarosban halászni. A legproblémásabb, mikor ezek az álszakértők beteg embereket hitegetnek féligazságokkal. Például, hogy a hunzák örökké, na jó, majdnem örökké élnek, ha naponta elmajszolnak néhány sárgabarackot, majd isznak hozzá jóféle gleccservizet. A nagyanyám persze egész mást mondana, ha valaki sárgabarackra vizet inna  :) , de az nem lenne itt szalonképes. 

De félre a tréfával. Veszélyes vizekre evez, aki így próbál elismerést kicsikarni önmaga számára.

Az internet baromi veszélyes hely. Hiszen sokan elhiszik, hogy a gugli helyettesíti a szakértelmet.

Az internet baromi veszélyes hely. Hiszen egy-két klikk, és az ember a szellemi nyomorúság legmélyebb bugyrában találja magát. Persze az is igaz, hogy jó ez a világ, jó, hogy mindenkinek helye van benne, még ezeknek az ál(ságos)szakértőknek is, akik büntetlenül mindenféle hülyeséget beszélhetnek ki a fejükből..

Baromi veszélyes hely az internet. Mert jelenleg még bárki kreálhat magának bármilyen segítő státuszt, ehhez elég csak például blogot írni, egy jól körülhatárolható egészségügyi témában. Ezzel viszonylag gyorsan magához tud vonzani olyan betegeket, akik minden segítőkézbe belekapaszkodnak, amelyikről  elhiszik, hogy egy parányi segítséget tud nyújtani számukra. Megértem őket, én is voltam hasonló helyzetben. Senki nem kéri számon az illetőtől, hogy mit csinál és hogyan. Illetve, ha valaki megteszi, akkor néhány haver segítségével majdhogynem keresztre feszítik azt, aki csendesen megjegyzi, hogy nem jól van ez így, vagy esetleg megemlíti, hogy a király meztelen. Hát valami ilyesmi történt velem is.

Ez van Pajtikák! Vigyázzatok magatokra!